Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 177 

Schimbarea posturii și a Eu-ului personal sunt elementele care alcătuiesc programul Postural Alignment ( aliniamentul postural). Fondatorul acestui program, Tiberiu Vintiloiu,  explică ce anume face ca acest program să fie unic în România și ce anume înseamnă pentru pacient acest program. 
Ești fondatorul conceptului unic Postural Alignment ( aliniamentul postural), ce implică obținerea unei posturi corecte. Cum anume influențează postura corpului starea de sănătate  a unei persoane?
Tiberiu Vintiloiu: Postura reprezintă exprimare și dacă am concluziona totul într-o singură fraza: Sămânța oricărei posturi greșite este o emoție! În multe dintre cazuri se vorbește despre birou, rucsac, condus, stat, cărat, etc. Toate cele anterior menționate sunt cauze reale ale deprecierii posturii corecte, însă înainte de a sta pe scaun, căra sau orice altă activitate fizică sau non fizică am făcut, am stat!
Continui cu emoția și voi aduce câteva lămuriri pe această temă. 57% din comunicarea corpului uman reprezintă fiziologia. Iar fiziologia reprezintă exteorizarea interiorului prin plasamente și deplasări ce doresc în multe dintre situații ascunderea “eu-l” personal.
Concluzionez prin a menționa că atât timp cât nu o să existe un echilibru între interior (spirit sau suflet) și exterior (corp fizic) postura va avea mereu de muncit. A sta drept înseamnă a fi și drept!
Ce este mai exact Postural Alignment?
Tiberiu Vintiloiu: Postural Alignment nu este un simplu program de îndreptare posturală, Postural Alignment este o experiență unică și mereu diferită traită de fiecare participant în parte. În cadrul experienței P.A. noi, antrenorii spunem că putem crea din fiecare participant un viitor antrenor. Diferența o face aplicarea. Fiecare participant va învăța cum să își miște corpul sau corect, dar fără abilitatea de a putea învăța și pe alti. Fiecare participant devine propriul său antrenor postural.
Concluzionez și aici prin a spune că Postural Alignment prin ai săi antrenori caută să ofere o experiență în schimbarea posturii și a Eu-ului personal. Totul depinde de capacitatea fiecărui participnt de a înmagazina educația, iar în cazul unui interes scăzut al particpantului experiența devine program și postura este singura ce se va schimba.
În ambele cazuri toti participanții vor ieși câștigători.
Iată marturia unei persoane ce a parcurs experiența P.A.
https://zambariciu.blogspot.com/2019/09/cu-si-despre-cocoasa-dar-in-speciala.html
Ce afecțiuni pot fi tratate cu antrenamentele Postural Alignment?
Tiberiu Vintiloiu: Postural Alignment prin exercițiile fizice îi învață pe participanți cum să își direcționeze corpul corect pentru atingerea oricărui obiectiv. Atât timp cât medicul nu îi interzice efortul fizic, putem trata majoritatea afecțiunilor (aici depinde și de gradul de afectare).

Cum se stabilește schema de antrenamente pentru un pacient?
Tiberiu Vintiloiu: Fiecare ședință are câte un obiectiv principal prin care implementăm o nouă modalitate de a fi! Exerciții fizice ce au ca scop educarea poziționării/ deplasării corecte, dar și exerciții de activarea neuro-musculară și articulară. În cadrul Programului PA se pot lucra maxim 40 de ședințe și fiecare 10 dintre ele au câte un obiectiv. Primele 10 ședințe sunt cele de reposturare.
Ce limite de vârstă sunt pentru a putea urma acest tip de antrenament?
Tiberiu Vintiloiu: Limita de vârsta noi am pus-o 60 de ani, dar și aici depinde de abilitățile de schimbare, educare, mobilizare a fiecărui participant.

Ce presupune mai exact o ședință de Postural Alignment?
Tiberiu Vintiloiu: Totul începe cu evaluarea  posturală, moment în care antrenorul îi explică participantului motivele pentru care corpului lui este atât de chinuit, oferindu-i în același timp cel mai de preț lucru,  informația. Când cunoaștem cauzele, efectele sunt ca și dispărute. 
Apoi la o prima sedinta după câteva minute de îmbăiere a picioarelor în apa cu sare de mare, clientul ia contact cu unul dintre uleiurile esențiale pe care le folosim. Totul în experiența P.A. are un scop clar. Sarea este pentru relaxarea interioară (subconștienul), uleiul are ca rol deschiderea corpului către nou, respirația și detensioanrea inițială a fiecărei ședinte – eliminarea tensinilor musculare, exercițiile activarea corectă în spațiu și ajungem la ultima parte, educația cu menirea de a produce înțelegere îi schimbare prin conștientizare.
După finalizarea unui plan de antrenamente Postural Alignment, mai trebuie să revină pacientul, există recuperare completă?
Tiberiu Vintiloiu: Recuperarea este completă doar în momentul în care participantul înțelege ce are de făcut pentru a-și menține postura corectă. Dar chiar îi dacă la finalul ședințelor postura nu este 100% dobândită corect, aplicarea continuă a educației aduce mai târziu dar sigur, o postură corectă.


Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *