Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 452 

Actor și organizator de evenimente, Stelian Milu este creatorul evenimentului unicat în România, Kids Fashion Week. Răspunde întrebărilor despre acest proiect inedit, cum arată industria modei pentru copii și ce aduce nou ediția din acest an a KFW.
Cum a apărut ideea de Kids Fashion Week ?
Stelian Milu: Ideea a pornit de la necesitatea unui eveniment dedicat în exclusivitate pentru copii și lipsa acestuia de pe piața din România. A urmat o discuție cu prietenii mei, designeri consacrați pe piața din România, Cătălin Botezatu și Clara Rotescu care au îndrăgit ideea și m-au susținut în realizarea acestui Festival de modă pentru copii.
Kids Fashion Week este singurul festival de modă din România. Care este situația înafara țării?
Stelian Milu: Din păcate este singurul Festival de modă pentru copii din România, spun din păcate deoarece cred că industria de modă pentru copii este puțin promovată. Înafara țării  există multe evenimente de acest gen, cum ar fi în Rusia, SUA, India, China etc. Cu unii organizatori ai acestor festivaluri suntem în diverse parteneriate. 
Cum a primit publicul acest concept de festival?
Stelian Milu: Orice eveniment făcut cu profesionalism și calitate este primit întotdeauna bine de către public!
Ce feedback ai primit de la designeri? Au fost interesati să-și prezinte pe podium colecțiile dedicate copiilor?
Stelian Milu: La prima ediție au fost neîncrezători că se poate organiza un astfel de eveniment. Cei care s-au implicat au fost designeri prieteni care au acceptat să participe la un astfel de eveniment, le-a plăcut ceea ce au văzut iar acum avem 16 branduri și 18 colectii de prezentat pe podiumul Kids Fashion Week Romania și avem o secțiune nouă, cea pentru adolescenți.
Kids Fashion Week are deja trei ediții în istoria sa. Simți că evenimentul a avut o influență asupra designerilor români? Au arătat un interes și mai mare de a crea și pentru copii, acum de când are loc festivalul?
Stelian Milu: Piața românească crește de la an la an iar generațiile de copii sunt altele, de aceea nici industria de modă pentru copii nu bate pasul pe loc iar designerii așteaptă cu nerăbdare acest festival că să-și prezinte noile colecții și să imagineze noi și noi hăinuțe pentru copii și adolescenți.
Fiecare ediție are o temă, cum transpuneți mai exact această temă?
Stelian Milu: Eu venind din zona spectacolului și a teatrului, am vrut ca acest festival să fie unic și deosebit de celelalte manifestări de gen din lume și împreună cu cel care pune în practică visul meu, arhitectul Laurențiu Paicu, vrăjitorul din spatele secnografiei Kids Fashion Week încercăm să creionăm o altă poveste la fiecare ediție. Prima ediție a fost cea a cailor năzdrăvani și a caruselului, cea de-a doua ediție s-a întâmplat într-o fabrică de jucării, a treia ediție a fost în castelul de gheațăa al Crăiesei Zăpezii iar ediția din acest an este în lumea acadelelor, dulciurilor și prăjiturilor.
Copiii sunt vedetele podiumului, cât de greu este să lucrezi cu ei în realizarea coregrafiilor?
Stelian Milu: Lucrez cu copii de vreo 23 ani iar ei sunt foarte ascultători și cuminți, problema nu o am cu vedetele podiumului – copiii ci cu părinții acestora deoarece când părintele își dorește o poză de la repetiții sau un selfie cu mica vedetă se strică toată povestea creată cu cei mici.
La fiecare prezentare, cine are cele mai multe emoții, tu, în calitate de organizator sau copiii aflați în ipostaza de model?
Stelian Milu: Eu am întotdeauna emoții la orice fel de apariție în public a mea sau a spectacolelor regizate sau organizate de mine, însă nu am cum să le arăt tocmai lor, copiilor, emoțiile mele căci ei sunt în fața camerelor și nu au voie să aibă trac sau să îi năpădească emoțiile. Copiii cred că o iau ca pe o joacă această defilare pe podium, lor le place să fie în centrul atenției, să intre în zona de basm creată de noi și mai ales să fie vedete.
Emoții nu știu să avem căci suntem profesioniști, și eu și ei, asta ca să închei cu un răspuns de vedetă.
Ce aduce nou cea de-a patra ediție a Kids Fashion Week?
Stelian Milu: Ca și noutăți la această ediție vom avea o colecție de flori naturale aplicate pe rochii realizată de arhitecții florali de la Povestea Florilor, premieră care cred că este internațională căci nu știu să mai fi prezentat vreun brand acest concept la copii. Vom un show de hair style pentru copii cu ultimele tendințe în coafurile și frizurile pentru copii realizat de către cei de la Milano Luxury. Alte momente vor mai fi prezentarea unei colecții de ochelari prezentată de către cei de la KOptic, prezentarea unor colecții de adolescenți în secțiunea TEENS a designerilor Denis Predescu, Dorin Negrău, Alexandru Raicu, Claudia Suciu și Ambra Design prin Cristina Iacomi.
Kids Fashion Week va avea loc în București, la Avenue 48, în perioada 21-22 decembrie.


Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *