Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 1,615 

David Ciocodeică este un tânăr antreprenor care a fondat atelierul de costume SUITS by David C. Despre alegerea costumului, musthave-ul din garderoba unui bărbat și cum arată tendințele modei masculine în 2020 aflați în răspunsurile de mai jos.

Cum se alege costumul potrivit?

David Ciocodeică: Atelierul de costume la comandă SUITS by David C îşi doreşte să realizeze din vestimentaţie o carte de vizită, astfel este foarte important ca ținutele să rezoneze cu personalitatea clientului, având în vedere ţesătura din care este confecţionat, punând accent pe fineţe, greutate şi producător.
Costumul se alege în funcţie de fizionomia fiecărui bărbat, degeaba arată foarte bine pe manechin, dacă pe cel care doreşte să-l achiziţioneze, nu se asează cum trebuie şi nu îl pune în evidenţă.
Costumul la comandă trebuie să te pună în evidenţă prin precizia măsurătorilor (lungimea corectă a sacoului și pantalonilor, umerii sacoului şi crearea efectului de clepsită a sacoului).

Ce nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat?

David Ciocodeică:  Considerăm că din garderoba unui bărbat nu trebuie să lipsească ţinuta black-tie (smoking-ul), aceasta se îmbracă la evenimente festive care solicită respectarea unor reguli de conduită vestimentară, alternativă acestuia fiind costumul negru, cămaşa albă şi cravată neagră. De asemenea, trebuie să avem în vedere şi 1-2 ţinute cu reverul drept de culoare  blue, blue-navy, gri sau gri-petrol care pot fi purtate la evenimentele de afaceri.
Piese indispensabile în garderoba oricărui bărbat sunt de asemenea cămăşile albe (3-4 cămăși) realizate din 100% bumbac cu o densitate a tesăturii de la 180 la 210 grame pe metru liniar.

Atunci când discutăm despre costumul bărbătesc, care este cea mai mare greșeală vestimentară pe care o facem?

David Ciocodeică: Cea mai mare greșeală întâlnită la ținutele de business/ceremonie este atunci când manşeta cămăşii nu se vede deloc, acei 2 cm care nu ies de sub mâneca sacoului.
În domeniul costumelor la comandă sunt foarte importante următoarele aspecte: umerii sacoului, lungimea potrivită a sacoului și pantalonilor, alegerea tipului de rever în funcție de eveniment și personalizarea ținutei.

Observăm în România un mai mare interes față de costumul bărbătesc, inclusiv în rândul brandurilor mass-market. Au devenit bărbații români mai prietenoși cu ideea de a avea un costum nu doar pentru ceremonie?

David Ciocodeică: În România, costumele bărbătești la comandă au căpătat o importanță deosebită deoarece țesătura ținutei și precizia măsurătorilor fac diferența, iar bărbații vor să iasă în evidență prin calitate, atitudine și elegantă.

Care este diferența între “made to measure” și “custom made”/ bespoke?

David Ciocodeică: Măsurătorile pentru costumele în sistem Made-to-Measure se realizează cu ajutorul unor etaloane (costume standard), iar măsurătorile în sistem bespoke se realizează fără etaloane.

Cât de important este să fii consiliat de un specialist în momentul alegerii unei ținute pentru un eveniment important?

David Ciocodeică: Aș spune că este primordial deoarece acesta îți recomandă ținuta în funcție de conformație, tematica evenimentului, de locația evenimentului, dar nu în ultimul rând de personalitatea ta. Detaliile ținutei realizate astfel vor face diferența.

Care este secretul unei ținute cu stil și cu bun gust?

David Ciocodeică: Respectarea unor reguli de conduită vestimentară poate fi un adevărat secret. Bunul gust al unei ținute cu stil este reprezentat de calitatea țesăturii, precizia măsuratorilor și cromatica acesteia.

Care sunt tendințele în moda masculină pentru 2020?

David Ciocodeică: Atelierul SUITS by David C recomandă pentru anul 2020 ținutele clasice deoarece acestea nu se vor demoda niciodată. La evenimentele de ceremonie, recomandăm ținutele din două sau trei piese, atât într-o singură nuanță, în cazul black-tie, cât și asortatea pieselor vestimentare.


Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *