Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 250 

Nu am avut niciodată răbdare să fac exerciţii special pentru abdomen.  Fie făceam prea puţin, fie nu făceam deloc. E drept, că nici nu sunt în postura de a-mi face problem dar, cui nu-i plac pătraţelele? Inclusiv alea de ciocolată? :)) Cu toţii ne dorim mai mult sau mai puţin să avem un abdomen frumos, sculptat cu “pătrăţele”! Eu spre exemplu am doar 2 din cele 6-8 pătrăţele sau câte sunt ele!  Şi fiind cele fix din zona pieptului, am putea spune că da, nu am pătrăţele :))
Un abdomen frumos se obţine nu doar prin exerciţii. Poţi să îţi desenezi sau să porţi o plasă… glumesc! Un abdomen frumos se obţine cu multă muncă, răbdare, alimentaţie corectă şi odihnă. La partea cu alimentaţia fac o mică paranteză. Dacă lucrezi cu un antrenor, asigură-te că este specializat şi pe nutritţie. Doar o persoană cu studii în nutriţie şi alimentaţie este bine să te ghideze în configurarea unui regim alimentar. Dacă până acum, când citeşti acest text, antrenorul tău personal nu ţi-a cerut să îţi faci nişte analize peste care mai apoi să se uite, atunci… we have a problem! Poţi considera că te-a consiliat unu’ sau una lucrat/ă în sală cu noţiuni de tinichigiu! Din păcate, peste 70% dintre antrenorii de fitness din România, nu au urmat şcoli speciale de nutriţie, însă oferă consiliere mai ceva ca adevăraţii medici de nutriţie. Mai trist este că astăzi, orice “băieţaş” care nu a reuşit să facă prea multe la viaţa lui, dă 3-400 de euro şi în 3 săptămâni primeşte o diplomă de instructor de fitness.  Cu unul dintre aceştia poate chiar tu te antrenezi.
Este o mare diferentă între un consilier în sport si unul în nutriţie, putini fiind cei care pot să îţi personalizeze un regim alimentar. Aşa cum îţi duci copilul la cursurile unui profesor de muzică, dans etc şi te preocupă să fie pe mâini bune, aşa trebuie să te preocupe şi momentul în care începi un antrenament cu un antrenor de fitness.  Dacă nu ai copii, atunci sunt sigur că ai înţeles ce am dorit să spun şi te vei preocupa de acest aspect… Sau şi tu te tratezi de stomac la stomatolog?:))) Poţi lucra cu un sportiv iar de regimul alimentar să te îngrijeşti alături de un nutriţionist.
Revenind la “pătrăţelele” mult dorite, ele pot fi obţinute şi acasă, în spaţiul tău intim. Îţi prezint mai jos 5 exerciţii uşor de executat dar solicitante, care te ajută să ai un abdomen frumos. Dacă te ajută video-urile le găseşti uşor pe youtube.

 1. Flotări Spiderman

Spiderman-Pushup
Flotări cu mişcare de picioare – antrenează atât abdomenul cât şi pieptul şi braţele.
Execută 3 serii a câte 10 repetari, timp de odihnă: 20 secunde.

 1. Fandări în faţă cu gantere

dumbbell-lunge
Foloseşte două gantere cu o greutate pe care să o poti suporta. Menţine spatele în poziţie dreaptă pe tot parcusul exerciţiului. Ganterele te vor ajuta să îţi menţii echilibrul.
Execută 3 serii a câte 10 repetari, timp de odihnă: 20 secunde.

 1. Flotări pe gantere

renegaderow
Execuţi flotările, însă fără a te sprijini de podea, ci de gantere. Asigură-te ca foloseşti nişte gantere cu greutate nu prea mare.
Execută 3 serii a câte 10 repetari, timp de odihnă: 20 secunde.

 1. Balansări cu mingea Kettlebell

Kettlebell
Te va consuma ceva dar este la fel, un exerciţiu bun.  Dacă nu ai la dispoziţie o bilă Kettlebell, poţi folosi o ganteră.
Execută 3 serii a câte 20 repetari, timp de odihnă: 20 secunde.

 1. Crunch-urile

overheadcrunch
Crunchurile sau abdomenele scurte…
Execută 3 serii a câte 20 repetari, timp de odihnă: 20 secunde.
Am omis să îţi spun că mulţi spun despre acest circuit că este hardcore :))
PS: Circuitul nu-mi apartine el fiind recomandat de un antrenor de fitness. Materialul a fost prezentat in numeroase publicatii de specialitate.


Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *