Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 321 

#10raspunsuri de la un parfumier artizan: Iulia Victoria Neagoe – Luviane Atelier de Parfumerie

 1. Care este povestea scurtă a proiectului Luviane Atelier de Parfumerie?

M-am născut cu un simț olfactiv mai dezvoltat și cu talentul de a compune note olfactive. Parfumuri în diferite forme fac de la o vârstă foarte fragedă și la un moment dat, la finalul lui 2013,această îndeletnicire s-a transformat în business. Bijuteriile pentru parfum au apărut mai târziu pentru că am găsit mai greu un bijutier cu care să rezonez. Altfel, ăsta este modul meu de viață.

 1. Cum este să creezi parfum de nișă, ba chiar personalizat, într-o lume în care găsești parfumuri peste tot?

Este…. fascinant pentru că totul e să știi să trezești în oameni emoția.

 1. Pe scurt, cum faci un parfum?

10raspunsuri-de-la-un-parfumier-artizan-Luviane-Atelier-de-ParfumerieNu cred în tipare, așa că fiecare parfum este făcut în mod diferit. Adică nu prea respect ce scrie în cărți legat de tehnici. De fapt totul pornește de la ce mă inspiră pentru parfumul respectiv. În funcție de asta lucrurile se leagă până ajung la produsul final. Nu există „pe scurt” când vorbim despre cum se face un parfum artizanal. Lucrurile sunt de durată în primul rând pentru că „poți să adaugi dar nu poți să scoți”  și dacă nu mai sunt mulțumită pe parcurs de cum s-au transformat lucrurile, o iau de la capăt.

 1. Ce este mai ușor să realizezi, un parfum pentru bărbați sau unul pentru femei?

Parfumuri pentru femei în mod evident dar a devenit o provocare să echilibrez colecțiile și cu parfumuri bărbătești.

 1. Ziua, seara, vara, toamna, iarna… – sunt parfumurile de ocazie sau sunt strict pentru cel care îl poartă?

Parfumurile de seară sau cele de iarnă sunt mai puternice, cele de vară florale, dar parfumul este despre amintiri și emoții, deci este foarte personală povestea… Totuși, e bine să respectăm niște reguli de parfumare în funcție de ocazie și de locul în care mergem (la restaurant sau la spectacole evităm să turnăm sticla de parfum pe noi ca să nu îi deranjăm prea tare pe ceilalți). Până la urmă parfumul este o completare a personalității și nu invers.

 1. Avem noile „etichete” cu mențiunea organic pe multe produse din industria cosmetică. A devenit o „modă” acest lucru. Care sunt cele mai simple 3 modalități de a testa dacă un parfum este organic sau „aproape organic”?

Sunt puține ingrediente naturale care pot fi certificate ca fiind organice, deci în principiu un parfum organic nu poate avea un miros sofisticat și nu prea are cum să persiste. Ingredientele prețioase din parfumerie sunt extrase prin metode care nu permit certificarea organică, deci parfumul poate fi natural dar fără certificare organică. Dar legat de parfumeria naturală pot să dau câteva indicii: din unele flori nu se pot face extracții, deci dacă sunt menționate în descriere ar putea însemna că au înlocuitori de sinteză; în mod normal, creierul recunoaște compușii naturali la care are și reacții preponderent pozitive.
    7. Când știm că un parfum este cel perfect pentru noi?
Când povestea pe care o spune parfumul, de la prima mirosire până la ultima notă de bază percepută pe piele, îți dă acea stare de bine.
    8. Parfum solid sau lichid?
Eu le-am gândit complementare dar clienții au făcut diferența și s-au împărțit în două tabere. Totuși, vara recomand solid.
    9. Ce linii de parfumuri se găsesc la Luviane Atelier de Parfumerie?
Prima colecție, „Miresme Românești” este despre viață și despre etapele din viața femeii, dar conține și un parfum masculin și unul ediție limitată de Crăciun. Apoi este colecția DOR care surprinde emoții. Recent am lansat colecția Florile Reginei care este dedicată Reginei Maria a României și care își dorește să surprindă o parte din florile ei preferate dar și diferite laturi ale personalității Reginei. Mai am o colecție de Parfumuri de Leac create la cerere și care se bazează strict pe principiile Aromacologiei, funcționând în mod terapeutic. Am dezvoltat și o gamă de parfumuri ambientale pe care le realizez în funcție de anotimp sau le personalizez la cerere.
     10. Susții periodic ateliere de inițiere în parfumerie. Ce anume îi înveți pe participanți?
Află multe noțiuni tehnice de parfumerie, dar și puțină istorie de parfumerie și cel mai important, experimentăm împreună acorduri olfactive. Pe scurt, dezvălui o parte din universul meu de parfumier și pun la dispoziție aproape 100 de ingrediente naturale de parfumerie.


Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *